fbpx
CoronavirusLelystad AirportNaast het nieuws

Opening Lelystad Airport door corona verschoven naar november 2021

De openstelling van Lelystad Airport voor grote luchtvaart wordt met een jaar uitgesteld. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. “Van krapte op Schiphol is nu geen sprake.”

Overloop

“De coronacrisis werkt door op de oorspronkelijke plannen voor de Nederlandse luchtvaart”, schrijft de minister. “Wereldwijd zijn maatregelen getroffen en het aantal vliegtuigbewegingen is sterk verminderd. Bij de luchtvaartmaatschappijen op Schiphol gaat nu alle aandacht uit naar herstel. Lelystad Airport is bedoeld als overloopluchthaven voor het vliegverkeer van Schiphol, maar van krapte op Schiphol is nu en voorlopig geen sprake meer.” Overloop naar Lelystad Airport zal dit jaar geen sprake zijn.

November 2021

De brief vervolgt: “De besluitvorming die nodig is voor openstelling van Lelystad Airport zal voortvarend worden voortgezet. Er wordt ingezet op opening in november 2021. Op dat moment hoeven de vliegtuigen vanaf Lelystad Airport ook geen gebruik meer te maken van de laagvliegroutes omdat er hoger kan worden gevlogen.”

Herstel

Volgens de minister is het zaak dat eerst de operatie op Schiphol weer volledig hervat wordt. Pas daarna wil ze kijken naar de uitvoering van het selectiviteitsbeleid zoals dat in het regeerakkoord is afgesloten. Gekeken naar eerdere crises, verwacht de minister dat redelijk snel herstel voor de luchtvaart mogelijk is.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button