fbpx
CargoCoronavirusNaast het nieuws

Cargo daalt wereldwijd met bijna een kwart

Het vrachtvolume is in maart wereldwijd met 23 procent gedaald ten opzichte van dezelfde vier weken (eindigend op 29 maart) in 2019. Dat blijkt uit een analyse van Clive Data Services.

Vraag

De daling van de vraag naar vracht versnelde week op week in maart, waarbij de week van 29 maart liet zien dat de volumes slechts de helft waren van dezelfde zeven dagen in maart 2019. De dynamische load factor kwam uit op 68 procent. Dat is 1.5 procentpunt minder ten opzichte van 2019, maar drie procentpunt meer dan februari 2020.

Ontwikkelingen

“Helaas is er geen ontkomen aan de algemene ontwikkelingen die we op de wereldmarkt voor luchtvracht zien, maar er is misschien een beetje hoop te vinden in Azië, dat het eerst werd getroffen door de uitbraak van het coronavirus”, zegt Niall van de Wouw, algemeen directeur van Clive. “In eerdere gegevens meldden we de stapsgewijze verbetering op de markt van Hongkong naar Europa en deze zet zich voort. De vrachtvolumes voor de laatste week van maart 2020 waren 26 procent hoger dan voordat het Chinees Nieuwjaar begon.”

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button