fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

‘Condor vraagt om staatssteun, ondanks deal met LOT’

Condor heeft om 200 miljoen euro aan staatssteun gevraagd aan de Duitse regering. Dat zeggen twee ingewijden tegen persbureau Reuters. De maatschappij bevestigt om steun te hebben gevraagd, maar wil het precieze bedrag niet bekend maken.

Overname

In januari nam Polish Aviation Group, het moederbedrijf van LOT, Condor over. De maatschappij was onderdeel van de Thomas Cook Groep, die vorig jaar failliet ging. Condor kreeg in de overbruggingsperiode tussen het faillissement van Thomas Cook en de overname van LOT een lening van de Duitse overheid. LOT zou deze gelijk aflossen bij de overname. De aankoop van Condor moet in april worden afgerond. Wat de invloed van de coronacrisis hierop zal zijn, is nog onduidelijk.

Widebodies

Ook zou LOT dertig nieuwe widebodies willen kopen, waarvan er twee naar Condor zouden gaan en tien stuks naar LOT zelf. De nieuwe toestellen voor Condor moeten de huidige achttien B767-300’s vervangen, die bijna allemaal tussen de twintig en dertig jaar oud zijn.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button