fbpx
CargoCoronavirusNaast het nieuws

Emirates brengt vrachtoperaties Dubai samen

Emirates brengt alle vrachtafhandelingsactiviteiten op Dubai International Airport tijdelijk samen. De activiteiten op Emirates SkyCentral DWC (de terminal die momenteel de vracht van Emirates afhandelt) worden tijdelijk opschort.

Kosten

Met de overstap wil de maatschappij de vrachtoperaties beter stroomlijnen tussen bestaande vrachtvluchten en de nieuwe speciale vrachtvluchten die worden uitgevoerd door passagiersvliegtuigen. Door de consolidatie kunnen tevens de kosten worden verlaagd en de maatschappij wil zo sneller kunnen reageren op verzoeken van wereldwijde klanten.

Passagiersvliegtuig

De vrachtafdeling van Emirates heeft ook een nieuw vluchtschema geïnstalleerd, waar ook vrachtvluchten bij zitten die worden uitgevoerd met de Boeing 777 passagiersvliegtuigen. Deze vluchten bieden ongeveer veertig ton laadvermogen per onderdek per vlucht en vormen een aanvulling op de vrachtcapaciteit die wordt aangeboden op de totale Emirates vloot aan vrachtvliegtuigen.

Schema

Emirates vliegt de cargo naar meer dan dertig bestemmingen, waaronder Schiphol en Maastricht. “Voor de schema’s van vrachtvluchten uitgevoerd door passagiersvliegtuigen, is rekening gehouden met een optimale interconnectiviteit met de geplande vrachtoperaties van Emirates. Naast geplande vluchten zal Emirates SkyCargo ook chartervluchten en ad-hoc operaties uitvoeren op basis van de marktvraag”, aldus de maatschappij.

Medisch

Onlangs voerde de maatschappij een charteroperatie uit met een Boeing 777-vrachtvliegtuig. Er werd ongeveer 100 ton medisch materiaal inclusief ziekenhuisapparatuur naar Milaan gestuurd en vanuit Mumbai ging er zo’n 55 ton temperatuurgevoelige geneesmiddelen naar New York. Tussen maart en april zal de maatschappij ook negen vrachtvluchten naar Boedapest uitvoeren als onderdeel van een charter om benodigdheden zoals gezichtsmaskers en veiligheidsmateriaal naar Hongarije te vervoeren.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button