fbpx
CoronavirusKLMNaast het nieuwsNL NieuwsVeiligheid

KLM neemt extra maatregelen op vluchten New York

KLM neemt op aandringen van vakbonden VNC en CNV extra maatregelen op de vluchten van en naar New York JFK. De risico’s voor personeel moeten hierdoor beperkt worden.

Temperatuur

In de M-class worden de gangpadstoelen niet verkocht om de bezettingsgraad naar beneden te brengen waardoor de 1,5 meter-regel beter nageleefd kan worden. Ook zullen passagiers meer op deze regel geattendeerd worden en voordat zij aan boord gaan, wordt de temperatuur van de passagiers opgenomen.

Mondkapjes

Reizigers op deze vluchten zullen voor het instappen twee mondkapjes per persoon krijgen, welke verplicht gedragen moeten worden. Tijdens de vlucht wordt verder geen service verleend, maar voor vertrek legt de crew een pakket met eten en drinken op de stoel.

Dokter

Verder garandeert de bedrijfsdokter in New York de beschikbaarheid van ziekenhuisfaciliteiten in de Amerikaanse stad voor crewleden bij medische calamiteiten. Mocht een bemanningslid aan boord lichte klachten ontwikkelen, dan gaat dat bemanningslid onder quarantaine maatregelen aan boord op hetzelfde vliegtuig terug naar Amsterdam.

Hotel

Bij een overnachting zal de crew niet langer in een hotel in de stad slapen, maar krijgt personeel een hotel op de luchthaven toegewezen. De maatregelen gelden ook voor andere bestemmingen van KLM, waaronder momenteel Los Angeles (LAX) en Incheon (ICN). Deze bestemmingen uit het netwerk van de maatschappij zijn door EASA aangemerkt als ‘corona kritish’.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button