CoronaCorona gevolgen maatschappijenIndustrieKLMNL nieuwsOverig nieuws

KLM verlengt tijdelijke contracten tot juli niet

KLM verlengt de tijdelijke contracten niet. Dat blijkt uit een vergadering over de stand van zaken met betrekking tot de coronacrisis en het principe-akkoord tussen de maatschappij en vakbond VNC.

Contract

“Het bedrijf heeft KLM-breed besloten alle contracten voor bepaalde tijd niet te verlengen, vooralsnog voor de periode van 21 april t/m 30 juni 2020. Daaronder vallen helaas ook cabine collega’s met een jaarcontract dat in die periode afloopt”, zegt VNC.

Werk

De vakbond is niet blij met de beslissing en geeft aan er alles aan te hebben gedaan om KLM anders te doen besluiten. “Zeker in het kader van de nieuwe NOW regeling, die ook bedoeld is voor behoud van werkgelegenheid, hadden wij meer inzet verwacht om aan deze mensen tegemoet te komen. KLM gaf echter aan tot de conclusie te zijn gekomen dat de insteek van de NOW weliswaar is om zoveel mogelijk werknemers binnen het bedrijf te houden, maar dat is geen randvoorwaarde om gebruik te kunnen maken van de regeling. Aangezien er op dit moment geen werk is voor de jaarcontractanten en daar op korte termijn ook geen zicht op is, ziet KLM geen andere optie dan deze collega’s te laten gaan”, aldus de vakbond.

Besluit

De maatschappij heeft het onderwerp besproken met de overlegpartners, maar instemming van de bonden is niet noodzakelijk bij de besluitvorming omdat KLM zich kan beroepen op zwaarwegende bedrijfseconomische omstandigheden. “VNC heeft nog wel voorstellen gedaan om KLM op andere gedachten te brengen, maar helaas zonder resultaat. Wel heeft de VNC er bij KLM op aangedrongen dat deze collega’s als eerste benaderd zullen worden indien er weer ruimte is om nieuwe CA’s aan te nemen.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close