NieuwsNL nieuwsProfessionalSlots

Nederlandse slotcoördinator niet langer van de overheid

Airport Coordination Netherlands (ACNL) is niet langer van de overheid. De slotcoördinator is vanaf vandaag een zelfstandig orgaan geworden.

Onafhankelijk

In plaats van een stichting is ACNL nu een publiekrechtelijk zelfstandig bestuursorgaan. Het besluit hiertoe werd in 2018 genomen om de onafhankelijke positie van de coördinator te waarborgen. Er is geen Raad van Toezicht meer. De minister van Infrastructuur en Waterstaat is nu de toezichthouder op het gebied van financiën en beheer, maar de minister heeft geen invloed op het proces van slottoewijzing.

Toeslag

ACNL wordt volledig gefinancierd door een slottoeslag. Luchtvaartmaatschappijen die gebruik maken van een gecoördineerde luchthaven moeten per vliegbeweging deze toeslag betalen. Voor de periode van 1 april 2020 tot 1 april 2021 is dat 1,58 euro per beweging. Ook de luchthavens moeten een toeslag betalen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close