fbpx
MilitairNieuwsProfessional

Opnieuw tegenslag voor Boeing KC-46 tanker

Het geplaagde Boeing KC-46 programma ondervindt opnieuw een tegenslag. Ditmaal betreft het lekkage in het brandstofsysteem, zo schrijft AviationWeek.

Het probleem met het brandstofsysteem was al bekend, maar de Amerikaanse luchtmacht heeft het nu aangemerkt als een ‘Categorie I’ defect. Dit betekent dat het nu een kritiek probleem is, dat levens of materieel ernstig in gevaar brengt.

Reparaties

Volgens een woordvoerder van Boeing wordt er hard gewerkt aan een oplossing voor het probleem. “Bij een aantal toestellen zijn al reparaties uitgevoerd. Verbeteringen worden doorgevoerd bij de assemblage en installatie van het brandstofsysteem.”

Bijtankbuis

De voornaamste andere problemen bij de KC-46 betreffen het bijtanksysteem. De bijtankbuis wordt op afstand bediend, en het camerabeeld heeft te maken met ernstige vervormingen. De ‘boom operator’ die de bijtankbuis bestuurt heeft hier veel last van tijdens het bijtanken van andere toestellen. Ook het besturingssyteem van de bijtankbuis vertoont problemen.

Transport

Omdat het nog wel even zal duren voordat alle problemen zijn opgelost, gaat de Amerikaanse luchtmacht het toestel nu certificeren voor luchtvracht- en medische transporttaken. Zo hoeven de afgeleverde KC-46’s niet werkeloos stil te staan. Ook werd recent bekend dat de USAF op zoek gaat naar alternatieve tankercapaciteit.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button