fbpx
AirlinesCargoCoronavirusNaast het nieuws

Qatar Airways vaker met B747 naar Schiphol

Qatar Airways verhoogt het aantal vrachtvluchten van negen naar 34 per week van en naar Nederland. Dat betekent dat de Boeing 747 en 777 van Qatar vaker op Schiphol te zien zullen zijn.

Capaciteit

De maatschappij heeft extra capaciteit op de routes naar Amsterdam en Maastricht toegevoegd vanwege de toegenomen vraag naar het transport van goederen naar en vanuit Nederland. De Boeing 777 en 747-vrachtvliegtuigen vliegen op Amsterdam en Maastricht, met 27 wekelijkse vluchten naar Amsterdam en 7 wekelijkse vluchten naar Maastricht.

Amsterdam

Amsterdam is een van de grootste vrachtbestemmingen in Europa voor Qatar Airways Cargo. Met de toegevoegde frequenties en de extra capaciteit van meer dan 5.000 ton van en naar Nederland is de capaciteit toegenomen tot meer dan 7.500 ton in totaal. Naast deze specifieke vrachtvluchten blijft de luchtvaartmaatschappij haar dagelijkse passagiersvlucht naar Amsterdam uitvoeren, om reizigers te repatriëren.

China

Tevens hervat de maatschappij de vrachtvluchten tussen Doha en China. De extra vrachtcapaciteit wordt toegevoegd in het kader van de toegenomen vraag naar vervoer van primaire goederen in en uit de Chinese regio. Qatar Airways Cargo vliegt opnieuw naar zes steden, met name Peking, Shanghai, Guangzhou, Chengdu, Chongqing en Hangzhou, met een extra wekelijkse capaciteit van 600 ton, wat de gecombineerde wekelijkse uitvoercapaciteit voor het land op meer dan 1300 ton brengt.

Belly

“Het besluit om opnieuw een belly-vracht verbinding met zes passagiersbestemmingen in China tot stand te brengen, kadert – net als de verhoging van de vrachtverbindingen met Nederland – in het streven van Qatar Airways om de wereldwijde connectiviteit te blijven ondersteunen, de wereldwijde toeleveringsketen te herstellen en te voldoen aan de sterke vraag van de markt naar export en import van goederen. Dit omvat het vervoer van dringende medische hulp die van cruciaal belang is voor de wereldwijde strijd tegen de COVID-19-pandemie”, aldus de maatschappij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button