fbpx
CoronavirusNaast het nieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Zo ziet een leeg Schiphol eruit | Video

“Het is hier heel stil, ik krijg er kippenvel van”, zegt Bo van Schiphol in een nieuwe video van de luchthaven. Te zien is hoe leeg de terminal is vanwege de coronacrisis.

Kleiner Schiphol

Er zijn zes plekken waar mensen door de securitycontrole kunnen. Daarvan zijn er nu nog twee open. Vanwege het sterk verminderde vliegverkeer zijn er ook nog maar twee pieren open. Van het aantal vliegbewegingen is nog slechts vijftien procent over.

Parkeren

Veel maatschappijen houden hun toestellen noodgedwongen aan de grond. Om die allemaal kwijt te kunnen wordt tijdelijk de Aalsmeerbaan ingezet als parkeerplaats voor vliegtuigen. Ook Twente en Groningen hebben aangegeven nog plek te hebben voor toestellen. Beide luchthavens hebben al aanvragen gehad uit binnen- en buitenland.

Vracht

De coronacrisis zorgt er ook voor dat Schiphol twee keer zoveel full freighters verwelkomt dan normaal. Het zijn vooral veel medische hulpmiddelen die extra binnenkomen. “Het aantal full freighters is op dit moment ongeveer het dubbele van normaal deze tijd van het jaar”, zegt Maarten van As, managing director van ACN. “Tussen de 60 tot 70 bewegingen per dag, zowel vertrekkend als aankomend.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button