AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersFinancieelIndustrie

ACM: coronavoucher mag wel, maar met voorwaarden

De Autoriteit Consument & Markt heeft uitgangspunten opgesteld voor bedrijven die een coronavoucher willen geven aan reizigers van een geannuleerde vlucht of vakantie.

Voorwaarden

Wel zijn er een aantal voorwaarden waaraan die vouchers volgens ACM moeten voldoen. De consument moet ten eerste het recht blijven houden om de ticketprijs terugbetaald te krijgen. “Dat is een wettelijk recht dat de ACM niet opzij kan zetten.”

Geldigheid

Ook moet de voucher een volwaardige vervanging zijn voor de consument, bijvoorbeeld door levering van de dienst op een later tijdstip met een goede vergelijkbare dienst. De voucher moet daarnaast een redelijke geldigheidsduur hebben. “Bijvoorbeeld 12 maanden”, zegt ACM.

Administratiekosten

Het bedrag van de voucher dat nog niet is besteed, moet achteraf ook worden uitgekeerd, op initiatief van het bedrijf. Ook de eerder betaalde reserverings- en administratiekosten moeten worden vergoed.

Aanbetaling

Klanten die een aanbetaling hebben gedaan, hoeven niet het restant van het bedrag te betalen als het bedrijf de overeenkomst niet kan nakomen. Reizigers krijgen in dit geval een voucher ter waarde van de aanbetaling.

Garantiefonds

Verder hecht ACM waarde eraan dat de vouchers zoveel mogelijk gedekt zijn door een garantiefonds. Dit geeft klanten meer zekerheid dat het bedrijf de verplichting van de waardebon kan naleven.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close