fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuwsProfessional

British Airways schorst tijdelijk 36.000 banen

British Airways verwacht 36.000 personeelsleden tijdelijk met verlof te moeten sturen door de gevolgen van de coronacrisis.

Vakbond

De maatschappij onderhandelt al meer dan een week met vakbond Unite. Er is in grote lijnen een deal bereikt, maar een aantal details moeten nog ingevuld worden. De overeenkomst houdt in dat tot tachtig procent van het personeel van de maatschappij tijdelijk met verlof wordt gestuurd. Het gaat om cabinepersoneel, grondpersoneel, ingenieurs en kantoormedewerkers.

Verlof

De beslissing zal gevolgen hebben voor al het personeel op Gatwick en Londen City Airport, omdat beide luchthavens zijn gesloten vanwege de coronacrisis. Als het personeel met tijdelijk verlof wordt gestuurd, dan dekt de Britse regering nog tachtig procent van de loonkosten, met een maximum van 2500 pond per maand. De vakbond zou er op hebben aangedrongen om meer dan dat aan salaris uit te keren. Met piloten is er al wel een deal bereikt. Zij krijgen vijftig procent minder salaris voor de komende twee maanden.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button