AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelIndustrieOverig nieuwsProfessional

British Airways schorst tijdelijk 36.000 banen

British Airways verwacht 36.000 personeelsleden tijdelijk met verlof te moeten sturen door de gevolgen van de coronacrisis.

Vakbond

De maatschappij onderhandelt al meer dan een week met vakbond Unite. Er is in grote lijnen een deal bereikt, maar een aantal details moeten nog ingevuld worden. De overeenkomst houdt in dat tot tachtig procent van het personeel van de maatschappij tijdelijk met verlof wordt gestuurd. Het gaat om cabinepersoneel, grondpersoneel, ingenieurs en kantoormedewerkers.

Verlof

De beslissing zal gevolgen hebben voor al het personeel op Gatwick en Londen City Airport, omdat beide luchthavens zijn gesloten vanwege de coronacrisis. Als het personeel met tijdelijk verlof wordt gestuurd, dan dekt de Britse regering nog tachtig procent van de loonkosten, met een maximum van 2500 pond per maand. De vakbond zou er op hebben aangedrongen om meer dan dat aan salaris uit te keren. Met piloten is er al wel een deal bereikt. Zij krijgen vijftig procent minder salaris voor de komende twee maanden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close