MilitairNieuwsProfessional

Eerste officiële F-35 contract voor België

Lockheed Martin heeft verschillende (vervolg)contracten toegekend gekregen voor de F-35, waaronder de eerste overeenkomst met België . Dit heeft het Amerikaanse Ministerie van Defensie bekend gemaakt.

Het kleinste contract uit de serie heeft waarschijnlijk de grootste symbolische waarde. Met een overeenkomst van 22,9 miljoen US dollar verbindt België zich nu officieel aan het F-35 programma. Het contract is onder meer voor de kosten van technische ondersteuning tijdens productie en onderhoud van het F-35 project voor België.

2023

In oktober 2018 sloot België een overeenkomst met Lockheed Martin voor de aankoop van 34 F-35A’s, met een totale waarde van ruim 5 miljard US dollar. Het deelcontract dat nu bekend is gemaakt, maakt hier onderdeel van uit. Vanaf 2023 zullen de toestellen aan de Belgische luchtmacht worden afgeleverd.

Amerika

Een ander omvangrijker contract voor Lockheed betreft een aanpassing van een lopend contract voor F-35’s voor de Amerikaanse luchtmacht (USAF), marine (US Navy) en het marinierskorps (US Marine Corps). 48 F-35A’s zullen tussen 2022 en 2023 worden geproduceerd voor de USAF, 14 verticaal landende F-35B’s voor de Marines en 16 F-35C’s voor de vliegdekschepen van de US Navy.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close