AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersFinancieelIndustrie

EU geen voorstander van coronavoucher

EU-commissaris voor Transport Adina Valean is geen voorstander van de coronavoucher. Zo’n voucher wordt momenteel door verschillende partijen uitgekeerd als de vlucht is geannuleerd door het toedoen van corona.

Geld terug

Valean vindt dat maatschappijen alleen vouchers mogen geven ter compensatie van geannuleerde vluchten als de klant daarmee akkoord gaat. Als reizigers geen waardebon willen, dan moeten ze alsnog het geld terugkrijgen.

Compensatie

Eerder zei minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat dat vliegmaatschappijen wel tijdelijk mogen compenseren met een voucher. Normaal gesproken hebben passagiers bij vluchtannulering recht op een alternatieve vlucht of op restitutie van het betaalde ticket en moet dat geld binnen zeven dagen worden teruggestort. “Maar vanwege de uitbraak van het coronavirus en de gevolgen daarvan op de luchtvaart (zoals vliegverboden), zijn luchtvaartmaatschappijen momenteel in zeer beperkte mate in staat om alternatieve vluchten aan te bieden”, zegt Van Nieuwenhuizen.

Voorwaarden

Wel zijn er een aantal voorwaarden voor de coronavoucher: de vouchers mogen maximaal twaalf maanden geldig zijn. Nadat de voucher verlopen is, moet alsnog het geld worden terugbetaald. Indien de waardebon niet is gebruikt, dan moet de maatschappij het initiatief nemen om tot uitbetaling over te gaan. Valean gaat niet specifiek in op het voorstel van Van Nieuwenhuizen, maar benadrukt wel dat klanten niet verplicht zijn om de voucher te accepteren.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close