AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelOverig nieuws

Franse maatschappijen hoeven voorlopig geen belasting te betalen

De Europese Commissie is akkoord gegaan met een besluit van de Franse regering om maatschappijen met een Franse vlieglicentie uitstel van belastingbetaling te geven. Dat is niet in strijd met de Europese regels omtrent staatssteun, volgens de Commissie.

Staatssteun

“De Franse regeling zal de luchtvaartmaatschappijen gedeeltelijk compenseren voor de schade als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. Dit is de eerste staatssteunmaatregel die door een lidstaat bij ons is aangemeld om de schade aan de luchtvaartsector te beperken”, zegt Margrethe Verstager, executive vice president bij de Europese Commissie.

Betalingsregeling

Maatschappijen die een Franse vlieglicentie hebben, mogen de betaling van belasting die tussen maart en december 2020 verschuldigd is, en nog een tijdje na 1 januari 2021, uitstellen voor een periode van maximaal 24 maanden. Het doel van de regeling is om de druk op de kasstromen van luchtvaartmaatschappijen te verminderen, aldus de Europese Commissie.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close