fbpx
CoronavirusKLMNieuwsNL Nieuws

Genoeg parkeerruimte op Schiphol voor KLM; TUI en Corendon nog in overleg

Schiphol zegt dat er genoeg ruimte is om alle vliegtuigen van de KLM Groep te kunnen onderbrengen, nu een groot gedeelte van de vloot aan de grond moet blijven vanwege de coronacrisis.

TUI en Corendon

TUI en Corendon zijn nog in overleg met Nederlandse luchthavens om afspraken te maken met betrekking tot parkeren. Dit verloopt vooralsnog voorspoedig, zegt minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat in een brief aan de Tweede Kamer.

Luchtwaardig

Om de toestellen tijdens deze periode luchtwaardig te houden, zegt KLM een actief parkeerprogramma uit te voeren. Hiermee zorgt de maatschappij er voor dat de vliegtuigen goed worden beschermd tegen onder andere weersinvloeden.

Inzetbaar

Ook moet het programma KLM in staat stellen om de vliegtuigen weer snel inzetbaar te maken wanneer dat weer mogelijk is. Tijdens de gehele duur van het parkeren worden er periodiek inspecties uitgevoerd. “KLM werkt goed samen met Schiphol om zo efficiënt mogelijk met de beschikbare tijd en ruimte om te gaan. In totaal zullen er uiteindelijk meer dan tweehonderd vliegtuigen van diverse luchtvaartmaatschappijen geparkeerd worden op Schiphol, waarvan meer dan honderd van KLM en KLC”, aldus de maatschappij.

Geparkeerd

Er worden dertien A330’s geparkeerd, vijftien B777-200’s, zeven 747’s, zeventien Embraer E175’s, vijftien E190’s en 34 Boeing 737’s. De bestemmingen die KLM nog aanvliegt en de repatriëringsvluchten worden gevlogen met de overige toestellen: de Boeing 777-300’s, de Boeing 787-9 en -10 vloot, de resterende Embraer 190’s en de resterende Boeing 737’s.

Internationaal

De minister zegt dat er internationaal mogelijk schaarste ontstaat aan parkeerplaatsen voor vliegtuigen en dat er belangstelling vanuit het buitenland is om de toestellen hier te parkeren. “Schiphol heeft mij verzekerd dat er bij het opstellen van het parkeerplan voorrang wordt gegeven aan de luchtvaartmaatschappijen met Schiphol als thuisbasis. Naast de Nederlandse maatschappijen gaat het daarbij tevens om enkele vliegtuigen van EasyJet”, aldus Van Nieuwenhuizen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button