fbpx
AirlinesCoronavirusFrequente reizigersNaast het nieuws

Hier zijn je miles en status langer geldig door corona

Nu bijna niemand meer vliegt, lopen reizigers het risico dat de geldigheid van hun miles en status verloopt. Veel luchtvaartmaatschappijen houden hier rekening mee en verlengen daarom de geldigheidsperiode. Hieronder een selectie van airlines waarbij je langer gebruik kunt maken van de miles en status.

Air France-KLM

Voor Silver, Gold en Platinum leden geldt dat zij 25 procent minder XP nodig hebben om de status te kunnen behouden; dat komt neer op respectievelijk 75, 135 en 225 XP. Dit geldt voor leden waarop de kwalificatieperiode eindigt in maart, april of mei 2020.

Ook zullen er geen Award Miles verlopen voor het einde van het jaar; dat geldt voor iedereen. Indien men een Reward Ticket of Promo Ticket heeft geboekt waarbij de reisdatum vóór 31 mei is, dan kan deze worden omgeboekt.

TAP Portugal

De Portugese maatschappij verlengt de status met twaalf maanden. Ook de miles blijven twaalf maanden langer geldig.

Emirates

Emirates Skywards Silver, Gold en Platinum members met een beoordelingsdatum voor 1 maart 2021 behouden hun huidige status met tachtig procent van de gebruikelijke reisvereisten. Daarnaast wordt de status van Emirates Skywards members die hun bestaande niveau niet kunnen behouden tijdens de statusbeoordelingen die tussen maart en september 2020 plaatsvinden, automatisch verlengd tot 31 december 2020. Ook de miles blijven geldig tot en met 31 december 2020.

British Airways

British Airways verlaagt het benodigd aantal punten met dertig procent voor klanten waarvan de geldigheid van hun punten in april, mei of juni zou vervallen. De geldigheid van gold upgrade vouchers, companion vouchers en travel together tickets wordt met zes maanden verlengd.

AirBaltic

De Letse maatschappij verlengt de lidmaatschapsstatus met zes maanden, waardoor klanten achttien maanden hebben voor herkwalificatie. Dit gebeurt automatisch.

Qatar Airways

Bij Qatar Airways wordt de Privilege Status automatisch verlengd als deze dreigt te vervallen. Leden waarbij dit het geval is worden gecontacteerd per e-mail en moeten aangeven de status te willen verlengen.

Finnair

Finnair verlengt de geldigheid van de status met zes maanden naast de reguliere geldigheid. Upgrade vouchers zijn ook een half jaar langer geldig.

Overige maatschappijen

Verder verlengen ook een aantal andere maatschappijen de geldigheid, waaronder Aeroflot, China Airlines, United en ANA. Ook komen er steeds meer airlines bij die miles en status minder snel laten verlopen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button