AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenOverig nieuws

IAG heeft nog tien procent aan capaciteit in april en mei

IAG schrapt meer capaciteit dan verwacht. Half maart kondigde het moederbedrijf van onder andere British Airways nog aan dat er 75 procent aan capaciteit zou worden geschrapt in april en mei. Dat is nu bijgesteld naar negentig procent.

Capaciteit

“Na evaluatie heeft IAG besloten de capaciteit verder te verminderen tot een reductie van ongeveer negentig procent in april en mei, vergeleken met vorig jaar”, aldus de Groep.

British Airways

Bij British Airways worden zo’n 36.000 personeelsleden met tijdelijk verlof gestuurd. De Britse overheid vergoed tachtig procent van de salarissen. Zo’n vierduizend piloten van de maatschappij nemen vier weken onbetaald verlof in april en mei.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close