fbpx
CoronavirusEditors choiceNL NieuwsSchiphol Airport

Schiphol geeft invulling aan afgeslankte operatie

Schiphol geeft vanaf vandaag verder invulling aan kern-Schiphol en houdt hiermee alleen nog de D, E en F-pier in gebruik. De B pier blijft deels toegankelijk voor de gates waar reizigers met een bus naar het vliegtuig worden gebracht.

Pier

De overige gates op de B pier en de volledige C, G en H/M pier zijn buiten gebruik om te kunnen functioneren als parkeerplek voor vliegtuigen. “Op die manier verkleint Schiphol haar operatie verder en richt de luchthaven zich in op de activiteiten die passen bij deze crisissituatie”, aldus Schiphol.

Vertrek

De luchthaven biedt nu sinds een week de faciliteiten voor vertrekkende reizigers in afgeslankte vorm aan. De check-in is beperkt tot vertrek 2 en 3, waarna reizigers met een Schengen-bestemming door het tijdelijke securityfilter bij vertrek 1 gaan. Overige reizigers gebruiken vertrek 2. Lounge 1 (Schengen) en Lounge 2 (overig) achter de douane, blijven allebei open. De faciliteiten en de toegang tot lounge 3 sluiten.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button