CoronaCorona gevolgen maatschappijenEditors choiceNL nieuwsSchiphol Airport

Schiphol geeft invulling aan afgeslankte operatie

Schiphol geeft vanaf vandaag verder invulling aan kern-Schiphol en houdt hiermee alleen nog de D, E en F-pier in gebruik. De B pier blijft deels toegankelijk voor de gates waar reizigers met een bus naar het vliegtuig worden gebracht.

Pier

De overige gates op de B pier en de volledige C, G en H/M pier zijn buiten gebruik om te kunnen functioneren als parkeerplek voor vliegtuigen. “Op die manier verkleint Schiphol haar operatie verder en richt de luchthaven zich in op de activiteiten die passen bij deze crisissituatie”, aldus Schiphol.

Vertrek

De luchthaven biedt nu sinds een week de faciliteiten voor vertrekkende reizigers in afgeslankte vorm aan. De check-in is beperkt tot vertrek 2 en 3, waarna reizigers met een Schengen-bestemming door het tijdelijke securityfilter bij vertrek 1 gaan. Overige reizigers gebruiken vertrek 2. Lounge 1 (Schengen) en Lounge 2 (overig) achter de douane, blijven allebei open. De faciliteiten en de toegang tot lounge 3 sluiten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close