fbpx
FinancieelNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Schiphol geeft obligaties uit van 750 miljoen euro

Schiphol heeft groene obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro in het kader van het Euro Medium Term Note-programma. Deze senior unsecured bonds lopen tot en met 6 april 2029 en hebben een rentecoupon van twee procent.

Investeringen

Royal Schiphol Group zegt dat deze obligaties haar investeringen ondersteunen in duurzame gebouwen en milieuvriendelijk transport en vervoer op Schiphol en de regionale luchthavens van de groep.

Liquiditeit

“De opbrengsten van de uitgifte worden gealloceerd aan een portfolio van in aanmerking komende projecten (zoals gedefinieerd in Royal Schiphol Group’s Green Finance Framework). De uitgifte versterkt de liquiditeitspositie van Schiphol in deze buitengewone omstandigheden”, zegt de Groep.

Beleggers

De obligaties worden bij een breed scala aan institutionele beleggers geplaatst. Het definitieve orderboek bedroeg ongeveer 3,8 miljard euro. De obligaties worden genoteerd op Euronext Amsterdam.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button