AirlinesNieuws

Virgin Atlantic neemt afscheid van laatste A340’s

Virgin Atlantic heeft afscheid genomen van de laatste A340’s. Eind maart vloog G-VWIN ‘Lady Luck’ als laatste A340 van de maatschappij naar de nieuwe eigenaar in Bournemouth.

Uitfasering

Eigenlijk was het plan om de A340’s pas later uit te faseren, maar vanwege het coronavirus is besloten eerder afscheid te nemen. De G-VFIT ‘Dancing Queen’ maakte eerder in maart de laatste passagiersvlucht. Ook de G-VNAP ‘Sleeping Beauty’ en dus de G-VWIN vlogen deze maand voor het laatst. De toestellen zijn naar hun nieuwe eigenaar in Bournemouth gevlogen, waar ze nog ingezet zullen worden als chartervliegtuigen.

Modernisering

De uitfasering is onderdeel van de vlootmodernisering. De 787 is bij de maatschappij gekomen tussen 2014 en 1028, de A350-leveringen zijn in volle gang en de A330neo komt eind 2021 naar Virgin toe. Tegen 2024 is de gemiddelde leeftijd van de vloot 5,3 jaar. Ook zegt de maatschappij de CO2-uitstoot met 32 procent te verminderen door de modernisatie.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close