fbpx
AirlinesNieuws

Virgin Atlantic neemt afscheid van laatste A340’s

Virgin Atlantic heeft afscheid genomen van de laatste A340’s. Eind maart vloog G-VWIN ‘Lady Luck’ als laatste A340 van de maatschappij naar de nieuwe eigenaar in Bournemouth.

Uitfasering

Eigenlijk was het plan om de A340’s pas later uit te faseren, maar vanwege het coronavirus is besloten eerder afscheid te nemen. De G-VFIT ‘Dancing Queen’ maakte eerder in maart de laatste passagiersvlucht. Ook de G-VNAP ‘Sleeping Beauty’ en dus de G-VWIN vlogen deze maand voor het laatst. De toestellen zijn naar hun nieuwe eigenaar in Bournemouth gevlogen, waar ze nog ingezet zullen worden als chartervliegtuigen.

Modernisering

De uitfasering is onderdeel van de vlootmodernisering. De 787 is bij de maatschappij gekomen tussen 2014 en 1028, de A350-leveringen zijn in volle gang en de A330neo komt eind 2021 naar Virgin toe. Tegen 2024 is de gemiddelde leeftijd van de vloot 5,3 jaar. Ook zegt de maatschappij de CO2-uitstoot met 32 procent te verminderen door de modernisatie.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button