fbpx
AirlinesCoronavirusEditors choiceFinancieelOpmerkelijk

Cathay Pacific vervoert slechts 582 passagiers per dag

Cathay Pacific heeft het zwaar te verduren door de coronacrisis. De maatschappij, die normaal 100.000 reizigers per dag vervoert, heeft deze week een dieptepunt bereikt met slechts 582 passagiers op een dag.

Routes

Cathay Pacific heeft vrijwel alle routes geschrapt. De maatschappij vliegt in april twee keer per week van Hong Kong naar Londen, Los Angeles, Vancouver en Sydney en drie keer per week naar acht bestemmingen in Azië.

Transfer

Cathay Pacific vervoert normaliter veel overstappende reizigers. Doordat deze markt volledig is weggevallen herstelt Cathay Pacific nog niet zoals andere Chinese maatschappijen, die een groter binnenlands netwerk hebben.

Protesten

Cathay Pacific had het voor de uitbraak van het coronavirus al zwaar. De maatschappij had last van de beperkte vraag naar vliegreizen naar Hong Kong door de protesten die waren uitgebroken in de stad.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button