Air France-KLMAirlinesCorona gevolgen maatschappijenCoronavirusFinancieelKLMNL nieuws

‘Overheid mogelijk bereid tot garant staan voor lening Air France-KLM’

De Nederlandse overheid en de Franse overheid zouden bereid zijn om garant te staan voor een miljardenlening voor Air France-KLM, zo melden verschillende bronnen aan persbureau Reuters.

Lening

De lening, die het luchtvaartconcern wil gebruiken om de coronacrisis te doorstaan, zou voor in totaal 6 miljard euro zijn. Van dit bedrag zou 2 miljard voor de KLM bestemd zijn en 4 miljard voor Air France. Voor de twee miljard die naar de KLM zou gaan zou de Nederlandse overheid garant willen staan. De Franse overheid zou op haar beurt garant willen staan voor de 4 miljard die voor Air France bestemd zou zijn.

Steun

Nu maatschappijen nog maar amper of niet vliegen, komen veel bedrijven in de financiële problemen. De meeste maatschappijen zijn afhankelijk van overheidssteun om de coronacrisis te overleven. De Nederlandse overheid en Air France-KLM hebben nog geen informatie gegeven over hoe deze steun er uit komt te zien.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close