fbpx
Air France-KLMAirlinesCoronavirusFinancieelKLMNL Nieuws

‘Overheid mogelijk bereid tot garant staan voor lening Air France-KLM’

De Nederlandse overheid en de Franse overheid zouden bereid zijn om garant te staan voor een miljardenlening voor Air France-KLM, zo melden verschillende bronnen aan persbureau Reuters.

Lening

De lening, die het luchtvaartconcern wil gebruiken om de coronacrisis te doorstaan, zou voor in totaal 6 miljard euro zijn. Van dit bedrag zou 2 miljard voor de KLM bestemd zijn en 4 miljard voor Air France. Voor de twee miljard die naar de KLM zou gaan zou de Nederlandse overheid garant willen staan. De Franse overheid zou op haar beurt garant willen staan voor de 4 miljard die voor Air France bestemd zou zijn.

Steun

Nu maatschappijen nog maar amper of niet vliegen, komen veel bedrijven in de financiële problemen. De meeste maatschappijen zijn afhankelijk van overheidssteun om de coronacrisis te overleven. De Nederlandse overheid en Air France-KLM hebben nog geen informatie gegeven over hoe deze steun er uit komt te zien.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button