AirlinesBoeing 747CargoLiefhebberNieuwsOpmerkelijk

747 uit woestijn gehaald en nieuw leven ingeblazen

Atlas Air heeft een Boeing 747 uit de woestijn van Arizona gehaald en wil deze binnenkort opnieuw gaan inzetten.

Nieuw leven

De 30 jaar oude Boeing 747-400 BCF, een vrachtvariant, vloog 2 januari van dit jaar voor het laatst. Het vliegtuig was sinds 2008 in dienst van Atlas, en werd in januari vanuit New York naar Marana Airport gevlogen, vlakbij Tucson, Arizona. In de buurt van Marana bevindt zich namelijk het Pinal Airpark, een grote parkeervlakte voor vliegtuigen. Afgelopen woensdag werd de Queen na drie maanden rust door Atlas weer uit de woestenij gehaald en naar Los Angeles gevlogen. Naar verwachting wordt het toestel binnenkort weer ingezet voor vrachtvluchten.

Woestijn

Gepensioneerde vliegtuigen worden vaak in een woestijnachtig gebied neergezet. De droge weersomstandigheden zorgen ervoor dat een toestel veel minder snel verroest. Ook is de grond goed geschikt: vanwege de harde zandgrond kunnen de zware vliegtuigen er zonder problemen worden geparkeerd. Arizona staat bekend om haar zogeheten ‘aircraft boneyards’. Ook in Spanje worden regelmatig toestellen neergezet. Soms worden de vliegtuigen slechts tijdelijk gestald, al dan niet wachtend op een nieuwe eigenaar. Het komt ook voor dat een toestel in de loop van de tijd van zijn onderdelen ontdaan wordt en uiteindelijk helemaal gestript wordt.

© Flightradar24
Courtesy of Flightradar24.com

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close