fbpx
CoronavirusOpmerkelijkVliegvelden

Heathrow over op gebruik van één baan

Londen Heathrow heeft aangekondigd vanaf maandag 6 april nog maar één start- en landingsbaan te gebruiken.

Eén baan

Tussen de twee start- en landingsbanen van de luchthaven zal wekelijks gewisseld worden, om zo geluidsoverlast tegen te gaan. Ook zal gebruik worden gemaakt van minder terminals dan normaal. Verkeer van terminal 3 en 4 wordt de komende weken naar terminal 2 en 5 verplaatst. Heathrow focust zich nu extra op de toevoer van medisch materieel. Meer dan 40 procent van de medische producten wordt geïmporteerd via het Londense vliegveld.

Uitzonderlijk

De maatregel om nog maar één baan te gebruiken volgt na een grote vermindering van het aantal vluchten. Vergeleken met vorig jaar heeft Heathrow op dit moment 85 procent minder vliegverkeer. Het is dan ook een uitzonderlijke maatregel. De twee start- en landingsbanen zijn normaal gesproken bijna overbelast. De luchthaven wil graag uitbreiden, maar onlangs stak het Britse Hof van Beroep daar een stokje voor.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Sytse Sijbesma

Hoofdredacteur. Sytse studeert sinds 2018 Fiscaal Recht alsmede Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en is van jongs af aan gepassioneerd over ruimtevaart en commerciële, zakelijke en recreatieve luchtvaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button