CoronaIndustrieOpmerkelijkVliegvelden

Heathrow over op gebruik van één baan

Londen Heathrow heeft aangekondigd vanaf maandag 6 april nog maar één start- en landingsbaan te gebruiken.

Eén baan

Tussen de twee start- en landingsbanen van de luchthaven zal wekelijks gewisseld worden, om zo geluidsoverlast tegen te gaan. Ook zal gebruik worden gemaakt van minder terminals dan normaal. Verkeer van terminal 3 en 4 wordt de komende weken naar terminal 2 en 5 verplaatst. Heathrow focust zich nu extra op de toevoer van medisch materieel. Meer dan 40 procent van de medische producten wordt geïmporteerd via het Londense vliegveld.

Uitzonderlijk

De maatregel om nog maar één baan te gebruiken volgt na een grote vermindering van het aantal vluchten. Vergeleken met vorig jaar heeft Heathrow op dit moment 85 procent minder vliegverkeer. Het is dan ook een uitzonderlijke maatregel. De twee start- en landingsbanen zijn normaal gesproken bijna overbelast. De luchthaven wil graag uitbreiden, maar onlangs stak het Britse Hof van Beroep daar een stokje voor.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close