fbpx
KLMLiefhebberNaast het nieuwsNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkRoutes en BestemmingenVliegvelden

Video: KLM landt voor het eerst in 20 jaar in Sydney

Deze week vliegt KLM voor het eerst in twintig jaar tussen Amsterdam en Sydney. De landing beloofde een unieke gebeurtenis te worden.

Bijzonder

Het was al voor de Tweede Wereldoorlog de wens van KLM om directe vluchten naar het Australische continent uit te voeren, maar het duurde nog even voordat het zover was. Pas in 1950 was het eindelijk zover en voerde KLM voor het eerst een passagiersvlucht uit naar Sydney. Deze week wordt de route voor het eerst in twintig jaar tijd weer gevlogen. Voor Rob Flick, captain op de KLM-vlucht, is het ook een bijzonder moment. Voor hem is het 25 jaar geleden dat hij voor het laatst naar Sydney vloog.

Lees meer over de bijzondere geschiedenis van KLM en Sydney:

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Sytse Sijbesma

Hoofdredacteur van Up in the Sky. Sytse studeert sinds 2018 Fiscaal Recht en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en is van jongs af aan gepassioneerd over ruimtevaart en commerciële, zakelijke en recreatieve luchtvaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button