AirbusCoronaIndustrieOverig nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Airbus stopt tijdelijk met productie A220 en A320 in Alabama

Airbus legt de productie van de A220 en A320 in Alabama tijdelijk stil. Ook de productiefaciliteiten in de Duitse steden Bremen en Stade worden gesloten vanwege het coronavirus.

Productie

De faciliteit in Bremen gaat van 6 april tot 27 april vrijwel helemaal op slot. De belangrijkste werkzaamheden blijven nog wel doorgaan. De fabriek in Stade sluit tussen 5 en 11 april en de weken daarna zal er af en toe een aantal dagen pauze worden ingelast. De A220- en A320-faciliteit in Alabama sluit in ieder geval tot 29 april. Wel gaan er ook hier nog enkele essentiële activiteiten door.

Frankrijk en Spanje

De afgelopen weken sloot de bouwer ook al de productiefaciliteiten in Frankrijk en Spanje. De productie in Frankrijk en Spanje werd op 23 maart gedeeltelijk hervat. Verder is ook de productie van Airbus in het Verenigd Koninkrijk en in Canada tijdelijk gestopt.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close