fbpx
AirlinesCoronavirusEditors choiceFinancieelNaast het nieuws

EasyJet-oprichter geeft alleen geld als order bij Airbus van tafel wordt geveegd

EasyJet-oprichter Stelios Haji-Ioannou wil de maatschappij alleen een financiële injectie geven als het contract met Airbus om tientallen vliegtuigen aan te schaffen wordt geannuleerd.

Airbus

“Mijn belangrijkste punt is het 4,5 miljard pond-contract met Airbus voor 107 nutteloze vliegtuigen te elimineren”, zegt Haji-Ioannou. “Als dit niet wordt geannuleerd, dan komt easyJet rond augustus 2020 of misschien zelfs eerder zonder geld te zitten.”

Ontslagen

Hij zegt geen nieuwe aandelen van easyJet te kopen zolang het contract er nog is. Ook zegt hij te blijven pleiten voor ontslag van meerdere bestuurders. Onlangs riep hij op om Andreas Bierwirth als bestuurder te ontslaan, wat werd afgewezen door easyJet. Nu roept hij op om Andrew Findlay, de Chief Financial Officer te ontslaan.

Vloot

Verder wil Haji-Ioannou dat de maatschappij de vloot verkleint van 350 naar 250 vliegtuigen. En de komende jaren zijn er ook geen nieuwe toestellen nodig volgens hem, “want de huidige vloot is al een van de jongste in de industrie.”

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button