AirlinesBoeing 747CoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersOverig nieuws

Lufthansa met 747’s en A380’s naar Nieuw-Zeeland

Lufthansa haalt deze week gestrande reizigers op uit Nieuw-Zeeland met vijf Boeing 747’s en vijf A380’s. De vluchten worden namens het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken uitgevoerd.

Overstap

De A380’s hebben plaats voor 509 reizigers en de 747’s hebben 371 stoelen. Vanaf Auckland en Christchurch worden de passagiers naar Frankfurt gebracht. Er worden tien van deze vluchten uitgevoerd. Wel is er een tussenstop in Bangkok. Daar zal de bemanning overstappen om te kunnen voldoen aan de voorgeschreven rusttijden. Hiervoor is een crew vooruit gevlogen.

Vluchten

De eerste twee vluchten komen aan in Frankfurt in de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 april. Vlucht LH355, een Boeing 747 met registratie D-ABVP, arriveert om 23.30 uur in Frankfurt, vanuit Christchurch. Een A380 met registratie D-AIMC, komt een uur later aan vanuit Auckland onder vluchtnummer LH357.

Repatriëring

Veel medewerkers van Lufthansa hebben zich vrijwillig aangemeld om ‘s nachts de negenhonderd passagiers te verzorgen en te voorzien van snack en drankjes. De terugkomst van de reizigers wordt samen met Fraport, de federale politie en de gezondheidsdienst voorbereid. Sinds half maart heeft de maatschappij al meer dan 70.000 reizigers opgehaald met 360 speciale vluchten. Er worden nu nog 55 repatriëringsvluchten voorbereid.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close