fbpx
CoronavirusMilitairNieuwsNL NieuwsProfessional

Nederland stuurt medische hulpmiddelen per C-17 naar Antillen

Hulpgoederen en apparatuur om coronapatiënten in het Caribisch gebied te behandelen zijn per militair transportvliegtuig onderweg naar Sint Maarten. Gisteren vertrok een C-17 vanaf de vliegbasis Eindhoven, zo meldt Defensie in een persbericht.

Intensive Care

Aan boord zijn onder meer een deels mobiel ziekenhuis met zes Intensive Care-plekken. Verder vervoert het toestel apparatuur om in het ziekenhuis van Sint Maarten zes extra Intensive Care-bedden te realiseren. Die bedden zijn bedoeld voor patiënten van alle eilanden van het Caribische deel van het Koninkrijk. De vliegtuiglading omvat ook medicijnen voor coronapatiënten, medische apparatuur en beschermende middelen voor artsen en verplegend personeel.

Personeel

Naast medische hulpmiddelen en apparatuur zijn er ook extra medewerkers nodig. Daarover worden afspraken gemaakt met een internationaal bedrijf dat medisch personeel uitzendt. Het eerste team van medici en verpleegkundigen komt naar verwachting in de loop van de komende week op Sint-Maarten aan.

Medische hulpgoederen voor Sint Maarten worden ingeladen in C-17A transportvliegtuig © Ministerie van Defensie

Transport

Het C-17 toestel dat het transport verzorgt, heeft als thuisbasis de Hongaarse vliegbasis Pápa in Hongarije. Het maakt deel uit van de ‘Heavy Airlift Wing’, een multinationale transporteenheid waar twaalf landen aan deelnemen, waaronder Nederland. Één Nederlandse militair maakt deel uit van de bemanning die naar Sint-Maarten is gevlogen, de overige bemanningsleden zijn Amerikaans, Noors en Pools.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button