Caribisch GebiedCoronaMilitairNieuwsNL nieuwsProfessional

Nederland stuurt medische hulpmiddelen per C-17 naar Antillen

Hulpgoederen en apparatuur om coronapatiënten in het Caribisch gebied te behandelen zijn per militair transportvliegtuig onderweg naar Sint Maarten. Gisteren vertrok een C-17 vanaf de vliegbasis Eindhoven, zo meldt Defensie in een persbericht.

Intensive Care

Aan boord zijn onder meer een deels mobiel ziekenhuis met zes Intensive Care-plekken. Verder vervoert het toestel apparatuur om in het ziekenhuis van Sint Maarten zes extra Intensive Care-bedden te realiseren. Die bedden zijn bedoeld voor patiënten van alle eilanden van het Caribische deel van het Koninkrijk. De vliegtuiglading omvat ook medicijnen voor coronapatiënten, medische apparatuur en beschermende middelen voor artsen en verplegend personeel.

Personeel

Naast medische hulpmiddelen en apparatuur zijn er ook extra medewerkers nodig. Daarover worden afspraken gemaakt met een internationaal bedrijf dat medisch personeel uitzendt. Het eerste team van medici en verpleegkundigen komt naar verwachting in de loop van de komende week op Sint-Maarten aan.

Medische hulpgoederen voor Sint Maarten worden ingeladen in C-17A transportvliegtuig © Ministerie van Defensie

Transport

Het C-17 toestel dat het transport verzorgt, heeft als thuisbasis de Hongaarse vliegbasis Pápa in Hongarije. Het maakt deel uit van de ‘Heavy Airlift Wing’, een multinationale transporteenheid waar twaalf landen aan deelnemen, waaronder Nederland. Één Nederlandse militair maakt deel uit van de bemanning die naar Sint-Maarten is gevlogen, de overige bemanningsleden zijn Amerikaans, Noors en Pools.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close