fbpx
BoeingNieuwsRuimtevaartVliegtuigen

Boeing Starliner die niet aankwam bij ruimtestation binnenkort zonder bemanning naar ISS

De Starliner van Boeing die in december naar het ruimtestation werd gestuurd, maar daar niet is aangekomen, vertrekt binnenkort zonder bemanning. Zo wil de bouwer nieuwe testen kunnen uitvoeren.

Onbemand

“We hebben ervoor gekozen om onze Orbital Flight Test opnieuw uit te voeren om de kwaliteit van het Starliner-systeem te demonstreren. Als we een onbemande vlucht uitvoeren, dan kunnen we alle doelstellingen van de testvlucht voltooien”, aldus Boeing.

Starliner

De Starliner werd op 20 december voor het eerst gelanceerd met een Atlas V raket. Maar tijdens die vlucht ging het mis. Het ruimtevaartuig bereikte niet de geplande baan, waardoor het zijn weg naar het ISS niet kon vervolgen. De volgende dag kwam de Starliner weer veilig terug op aarde. Later bleek dat het probleem lag bij een softwarefout. De betreffende vlucht had toen ook geen bemanning aan boord, maar het was de bedoeling dat bij de tweede testvlucht wel een astronaut mee zou gaan.

Bestel nu een unieke aviationtag van de Super Guppy!

Deze vliegende 'goudvis' is met haar rijke geschiedenis een unicum in de luchtvaart.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button