fbpx
CoronavirusNaast het nieuwsNieuwsVliegvelden

Changi Airport sluit terminal 2 voor anderhalf jaar

Changi Airport in Singapore sluit vanaf 1 mei 2020 terminal 2 voor 18 maanden, vanwege de sterke daling van het passagiersverkeer door het coronavirus. De luchthaven verwacht dat de vraag naar vliegreizen op de korte termijn niet zal terugkeren naar het niveau van v贸贸r de pandemie.

Uitbreiding

Hiermee wil de luchthaven kosten besparen op bijvoorbeeld de elektriciteit en schoonmaak. Tevens wordt de sluiting van de terminal gebruikt om het uitbreidingsplan van de terminal te versnellen, welke momenteel voor 2024 staat gepland. Wellicht kan het project dan met een jaar vervroegd worden. De luchthaven is in gesprek met partners over de mogelijkheden hiervoor.

Terminal 4

Misschien wordt terminal 4 ook gesloten, zegt de luchthavenexploitant. Er gaat nog maar een klein aantal vluchten vanaf deze terminal. “Als de luchtvaartmaatschappijen ervoor kiezen om hun vluchtschema op te schorten of aan te passen, dan zullen we ook overwegen om de operaties op terminal 4 tijdelijk te stoppen, maar wel met als doel snel weer op te starten wanneer de maatschappijen een datum hebben voor hervatting van de vluchten”, aldus Changi Airport Group.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator m茅t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button