fbpx
CoronavirusNaast het nieuwsNieuwsVliegvelden

Changi Airport sluit terminal 2 voor anderhalf jaar

Changi Airport in Singapore sluit vanaf 1 mei 2020 terminal 2 voor 18 maanden, vanwege de sterke daling van het passagiersverkeer door het coronavirus. De luchthaven verwacht dat de vraag naar vliegreizen op de korte termijn niet zal terugkeren naar het niveau van vóór de pandemie.

Uitbreiding

Hiermee wil de luchthaven kosten besparen op bijvoorbeeld de elektriciteit en schoonmaak. Tevens wordt de sluiting van de terminal gebruikt om het uitbreidingsplan van de terminal te versnellen, welke momenteel voor 2024 staat gepland. Wellicht kan het project dan met een jaar vervroegd worden. De luchthaven is in gesprek met partners over de mogelijkheden hiervoor.

Terminal 4

Misschien wordt terminal 4 ook gesloten, zegt de luchthavenexploitant. Er gaat nog maar een klein aantal vluchten vanaf deze terminal. “Als de luchtvaartmaatschappijen ervoor kiezen om hun vluchtschema op te schorten of aan te passen, dan zullen we ook overwegen om de operaties op terminal 4 tijdelijk te stoppen, maar wel met als doel snel weer op te starten wanneer de maatschappijen een datum hebben voor hervatting van de vluchten”, aldus Changi Airport Group.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button