AirbusAirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenNieuwsOverig nieuws

Helft van A380’s British Airways voorlopig geparkeerd in Frankrijk

De helft van de A380’s van British Airways wordt voorlopig geparkeerd in Frankrijk. De zes toestellen zijn bijna allemaal al aangekomen in Chateauroux, zo bevestigt een woordvoerder van de maatschappij tegenover Up in the Sky.

Uit dienst

Het gaat om G-XLEA, G-XLEC, G-XLEF, G-XLEI, G-XLEJ en G-XLEL. De A380’s vlogen eind maart voor het laatst met passagiers en zijn grotendeels al in Frankrijk aangekomen. De toestellen worden tijdelijk uit dienst genomen vanwege de coronacrisis, maar de maatschappij kan nog niet zeggen tot wanneer.

Toestellen

De G-XLEC is maandag al onder vluchtnummer BA9151 in Chateauroux aangekomen. G-XLEF vloog op dezelfde dag onder nummer BA9152 naar de Franse plaats en G-XLEI voerde maandag vlucht BA9153 uit naar Frankrijk. G-XLEJ is dinsdagochtend naar Chateauroux gevlogen met vluchtnummer BA9154 en G-XLEL voerde vlucht BA9155 uit aan het begin van de dinsdagmiddag. Alleen G-XLEA moet nog naar Frankrijk worden gevlogen.

Onderhoud

Hiermee houdt British Airways nog vijf A380’s over in Londen. Eén vliegtuig van dit type bevindt zich momenteel in Manilla bij Lufthansa Technik voor onderhoud. De maatschappij vliegt voorlopig niet vanaf Gatwick en London City Airport omdat beide luchthavens zijn gesloten vanwege de coronacrisis. Vanaf Heathrow wordt nog wel gevlogen, maar met een beperkt schema. De maatschappij stuurt daardoor 36.000 medewerkers met tijdelijk verlof.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close