fbpx
IncidentenNieuwsProfessional

In februari door landingsgestel gezakte Icelandair 757 had te kleine onderdelen

De Boeing 757 van Icelandair die in februari dit jaar door het landingsgestel zakte, bevatte onderdelen die niet van het juiste formaat waren. Dat concluderen onderzoekers van de IJslandse onderzoeksautoriteit RNSA.

Schroefdraad

Het gaat volgens de autoriteit onder andere om een schroefdraad die te klein was, waardoor het landingsgestel is losgeraakt. Tijdens twee onderhoudswerkzaamheden, in 2008 en 2019, werden de onderdelen kleiner afgeleverd. De verkleining was wel toegestaan, maar vereiste een speciale moer om te kunnen worden vastgemaakt. Die moer werd gebruikt, maar was door de verkleining van het schroefdraad juist weer ‘te groot’.

Aanbevelingen

Het gaat om de twintigjarige TF-FIA. Op 7 februari vloog het toestel vanuit Berlijn terug naar Reykjavik, waar het incident plaatsvond. Het volledige onderzoek is vertraagd door de Amerikaanse inreisbeperkingen vanwege het coronavirus, maar de RSNA heeft al wel tussentijdse veiligheidsaanbevelingen gedaan aan Icelandair en de betrokken bedrijven.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button