AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenEditors choiceFailissementOverig nieuws

Lufthansa trekt stekker uit Germanwings

Lufthansa trekt de stekker uit dochter Germanwings vanwege de coronacrisis. Eerder werd al besloten alle vliegtuigen van de dochter aan de grond te houden.

Germanwings

Wel moeten er nog afspraken gemaakt worden met de vakbonden, zegt de maatschappij. Lufthansa hoopt zoveel mogelijk personeel van Germanwings een andere werkplek binnen de Lufthansa Groep te kunnen geven. De vloot van Germanwings bestaat uit vijftien A320-familietoestellen.

Eurowings

De maatschappij vloog sinds 2014 niet meer onder eigen naam, maar onder die van Eurowings. Laatstgenoemde groeide steeds dichter naar Lufthansa toe en door de crisis wordt Eurowings sneller ingelijfd door Lufthansa.

Andere dochters

Verder worden de reorganisatieprogramma’s bij Austrian en Brussels geïntensiveerd. Beide maatschappijen verkleinen de vloot. Ook Swiss faseert enkele toestellen eerder dan gepland uit, maar krijgt tegelijkertijd nieuwe toestellen aangeleverd. Lufthansa verkoopt een aantal A380’s, A340’s en B747’s.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close