fbpx
AirlinesCoronavirusEditors choiceFinancieelNaast het nieuws

Lufthansa trekt stekker uit Germanwings

Lufthansa trekt de stekker uit dochter Germanwings vanwege de coronacrisis. Eerder werd al besloten alle vliegtuigen van de dochter aan de grond te houden.

Germanwings

Wel moeten er nog afspraken gemaakt worden met de vakbonden, zegt de maatschappij. Lufthansa hoopt zoveel mogelijk personeel van Germanwings een andere werkplek binnen de Lufthansa Groep te kunnen geven. De vloot van Germanwings bestaat uit vijftien A320-familietoestellen.

Eurowings

De maatschappij vloog sinds 2014 niet meer onder eigen naam, maar onder die van Eurowings. Laatstgenoemde groeide steeds dichter naar Lufthansa toe en door de crisis wordt Eurowings sneller ingelijfd door Lufthansa.

Andere dochters

Verder worden de reorganisatieprogramma’s bij Austrian en Brussels geïntensiveerd. Beide maatschappijen verkleinen de vloot. Ook Swiss faseert enkele toestellen eerder dan gepland uit, maar krijgt tegelijkertijd nieuwe toestellen aangeleverd. Lufthansa verkoopt een aantal A380’s, A340’s en B747’s.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button