AirbusAirlinesBoeingCoronaCorona gevolgen maatschappijenOverig nieuws

Lufthansa verkoopt A380’s, A340’s en B747’s

Lufthansa verkoopt zes A380’s, zeven A340’s en vijf B747’s. Daarnaast worden er elf A320’s tijdelijk aan de grond gehouden.

Uitfasering

De A380’s stonden al op de planning om te verkopen aan Airbus in 2022, maar dat is nu vervroegd als gevolg van de coronacrisis. Het besluit om ook de zeven A340-600’s en de vijf B747-400’s uit te faseren, werd genomen omdat de toestellen te duur zijn om in de vloot te houden nu deze bijna niet meer vliegen.

Capaciteit

Hiermee wordt de capaciteit op de hubs van Lufthansa in Frankfurt en München verminderd. Verder neemt de regionale maatschappij Lufthansa Cityline drie A340-300’s uit dienst. Ook dochter Eurowings faseert meerdere vliegtuigen uit. In ieder geval tien A320’s moeten het veld ruimen, alsmede een aantal toestellen voor de lange afstand.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close