fbpx
AirlinesCoronavirusNaast het nieuws

AirBaltic ontslaat 700 werknemers en houdt alleen nog A220’s over

AirBaltic ontslaat 700 werknemers vanwege de coronacrisis. Er blijven dan nog iets meer dan duizend medewerkers over. De reden hiervoor is dat de maatschappij de operaties na de crisis niet met hetzelfde schema als voorheen kan hervatten.

Netwerk

“We zullen dit jaar zeer waarschijnlijk de vluchten op een aantal routes niet opnieuw starten”, zegt Martin Gauss, CEO van de maatschappij. “Ons netwerk zal in de nabije toekomst beperkt blijven, maar we zijn nog steeds van plan om door te gaan met directe vluchten vanaf zowel Riga als Tallinn en Vilnius.” Wel hoopt de maatschappij uiteindelijk terug te groeien naar het vliegschema van vóór het coronatijdperk.

Vloot

Een andere beslissing is dat alle Boeing en Bombardier vliegtuigen worden uitgefaseerd, waardoor er alleen nog A220’s overblijven. Dat was sowieso al het plan, maar dat gebeurt nu eerder dan gepland. Zodra de activiteiten weer worden opgestart, zal er worden begonnen met vijf A220’s. Daarna wordt er elke week één toestel van de parkeerplaats afgehaald naarmate de vraag naar vliegreizen toeneemt. Er staan nog tachtig A220’s in bestelling bij Airbus. Deze order wordt niet geannuleerd, maar de maatschappij onderhandelt wel met de bouwer over een ‘optimaal leveringsschema’.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button