fbpx
CoronavirusNaast het nieuws

Airlines for Europe blij met uitstel kosten ATC, maar hoopt op meer

Airlines for Europe (A4E) is blij met het besluit van Eurocontrol-lidstaten om luchtvaartmaatschappijen tussen februari en mei geen kosten te laten betalen voor het gebruik van de luchtverkeersleiding, maar de organisatie had liever gezien dat de kosten voor het hele jaar worden opgeschort.

Steun

Gezien de coronacrisis had de luchtvaartsector aan steun gevraagd aan Eurocontrol. Het vliegverkeer van leden van A4E (waaronder Air France-KLM) is met 95 procent gedaald. Met de beslissing van de lidstaten kunnen airlines de betaling van maximaal 1,1 miljard euro aan ATC’s uitstellen.

Onvoldoende

“Als we naar de laatste ontwikkelingen kijken, is het duidelijk dat het ondersteunen van liquiditeit op korte termijn niet voldoende zal zijn om het voortbestaan van de luchtvaartsector te waarborgen”, zegt Thomas Reynaert, managing director van Airlines for Europe. “Verdere ondersteunende maatregelen, waaronder een volledige vrijstelling van ATC-kosten voor het hele jaar, zouden luchtvaartmaatschappijen de flexibiliteit bieden die nodig is om weer op de been te komen als de gezondheidscrisis voorbij is.”

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button