CoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersOverig nieuwsVeiligheid

Hongkong verlengt inreis- en overstapverbod

Hongkong verlengt het inreis- en overstapverbod tot nader order. Oorspronkelijk waren de maatregelen vanaf 25 maart geldig voor 14 dagen, maar de situatie is niet veel verbeterd.

Quarantaine

Alleen inwoners en staatsburgers van Hongkong mogen het land nog binnen gaan. Reizigers die terugkomen vanuit Hubei (China), Iran, Noord-Italië of Zuid-Korea, moeten 14 dagen in een quarantainefaciliteit die is aangewezen door de regering. Andere inkomende passagiers moeten 14 dagen in thuis- of hotelquarantaine.

Uitzonderingen

Wel zijn er een aantal uitzonderingen: passagiers die vanaf het binnenland van China reizen, vanaf Taiwan of Macau en niet in een andere land of een andere regio zijn geweest in de afgelopen veertien dagen, mogen wel Hongkong binnen. Ook overheidspersoneel, reizigers met een werk- of studievisum of andere personen met speciale toestemming van de regering, mogen het land inreizen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close