CoronaCorona impact passagiersOverig nieuwsVeiligheid

KLM-passagiers uit New York moeten verplicht gezondheidsverklaring invullen

Passagiers en KLM die vanuit New York naar Nederland vliegen, moeten vanaf woensdag verplicht een gezondheidsverklaring invullen. Dat zegt minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid in een update aan de Tweede Kamer over de huidige stand van zaken omtrent het coronavirus.

Verklaring

“De minister van IenW en ik hebben KLM verzocht om aan alle passagiers voordat zij een vliegtuig vanuit new York boarden naar Nederland een schriftelijke gezondheidsverklaring te vragen. KLM zal hier zorg voor gaan dragen”, aldus De Jonge.

Formulier

Passagiers moeten op het formulier vragen beantwoorden over hun gezondheid en situatie, waaronder koorts en kortademigheid. Dit gaat in op woensdag 8 april, op KLM-vluchten vanuit New York naar Amsterdam.

Eerdere maatregelen

Begin deze maand nam KLM al extra maatregelen op de vluchten vanuit New York om de risico’s voor personeel te beperken. Zo worden in de M-class de gangpadstoelen niet verkocht om de bezettingsgraad naar beneden te brengen waardoor de 1,5 meter-regel beter nageleefd kan worden. Ook zullen passagiers meer op deze regel geattendeerd worden en voordat zij aan boord gaan, wordt de temperatuur van de passagiers opgenomen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close