fbpx
CoronavirusNaast het nieuwsNieuwsVliegvelden

Luchthaven Wuhan na 76 dagen weer open | Video

De luchthaven van Wuhan is woensdag na 76 dagen weer geopend. Er moeten op de eerste dag 233 vluchten worden afgehandeld, waarvan 122 inkomende en 111 uitgaande vluchten.

Codeshare

Wuhan’s vliegveld ging op 23 januari op slot. Er gaan geen directe vluchten vanuit Nederland naar Wuhan, maar KLM heeft hiervoor wel een codeshare met China Eastern Airlines, China Southern Airlines en Xiamen Air.

Eerste vlucht

De eerste vlucht die aankwam – MF8095 van Xiamen Air vanuit Hangzhou – werd feestelijk onthaald met een watersaluut. De eerste vlucht die op de planning stond om te vertrekken was MU2527 naar Sanya.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button