fbpx
CoronavirusNaast het nieuwsVliegvelden

Twente Airport maakte ruimte voor parkeerplekken vliegtuigen

Twente Airport en firma Strukton zijn begonnen met de werkzaamheden voor de aanleg van vijf extra vliegtuigopstelplaatsen (VOP’s). Deze extra parkeerplaatsen zullen worden gebruikt voor het verrichten van onderhoud aan vliegtuigen.

Parkeren

Zowel Twente als Groningen hebben eerder bekendgemaakt dat er vanuit binnen- en buitenland is geïnformeerd naar de mogelijkheid om vliegtuigen op te slaan op de luchthavens. In Twente is ruimte voor zeven widebody toestellen en tien narrowbody toestellen.

Onderhoud

Hierdoor wordt er versneld een onderhoudscentrum opgezet op de luchthaven van Twente. Het vliegveld was al langer van plan onderhoudsfaciliteiten te creëren en heeft vorig jaar samen met Airbus de mogelijkheden hiervoor onderzocht. Door het onderhoudscentrum versneld te openen kunnen de geparkeerde vliegtuigen eenvoudig onderhouden worden.

©Twente Airport
©Twente Airport

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button