CoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelIndustrieOverig nieuws

Air Canada neemt duizenden ontslagen medewerkers opnieuw aan

Air Canada kan dankzij steun van de overheid duizenden ontslagen medewerkers terug in dienst nemen. Eind maart maakte de maatschappij namelijk bekend de helft van het personeel – zo’n 16.500 mensen – te moeten ontslaan vanwege de coronacrisis.

Salaris

Begin april meldde de Canadese overheid dat de maatschappij geld zou krijgen uit de Canada Emergency Wage Subsidy om personeel te behouden. Daarmee kunnen de 16.500 personeelsleden worden betaald voor de periode van 15 maart tot 6 juni.

Werkgever

Als gevolg van de crisis heeft Air Canada zo’n 85 tot 90 procent van de capaciteit moeten schrappen. “De Canada Emergency Wage Subsidy is een uiterst belangrijk programma om werknemers en werkgevers te helpen in deze crisis. Als een van de grootste werkgevers van Canada die het meest door het coronavirus wordt getroffen, willen we de leiding van de Canadese regering erkennen bij de introductie van het programma”, aldus Calin Rovinescu, CEO van Air Canada.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close