Air FranceAir France-KLMCoronaCorona gevolgen maatschappijenKLMNL nieuwsOverig nieuws

Air France-KLM kan op veel steun rekenen van de overheid

Air France-KLM kan op veel steun rekenen van de Franse regering. Dat zei Bruno Le Maire, minister van Financiën, in een interview met France 2.

Staatssteun

De minister is van mening dat de maatschappij flinke staatssteun nodig heeft omdat het bedrijf miljarden per maand verliest. De Franse onderminister van Transport, Jean-Baptiste Djebbari, meldde eerder al dat er mogelijk een steunpakket van zo’n zes miljard euro komt, wat dan in de vorm van een lening komt waarvoor de Franse en Nederlandse overheid garant staan. Hiervan is dan twee miljard voor KLM bestemd en vier miljard voor Air France.

Tijdelijke contracten

Onlangs werd bekend dat KLM de tijdelijke contracten niet verlengt, vooralsnog voor de periode van 21 april tot en met 30 juni 2020. Het kabinet heeft begrip voor deze beslissing, maar benadrukte wel dat de miljarden overheidssteun ook het behoud van banen als doel hebben.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close