fbpx
AirbusCoronavirusNaast het nieuwsVliegtuigen

Airbus verlaagt productie A350, A330 en A320 met een derde

Airbus verlaagt de productie van de A350, A330 en A320 met ongeveer een derde. Dat komt erop neer dat er nog respectievelijk zes, twee en veertig toestellen per maand zullen worden geproduceerd.

Leveringen

In het eerste kwartaal van 2020 ontving de bouwer nog 290 orders en leverde het 122 toestellen af. Er werden in februari 55 toestellen geleverd en in maart 55. Zestig vliegtuigen werden er nog extra geproduceerd, maar die kunnen nog niet worden geleverd vanwege de coronacrisis.

Impact

“De impact van deze pandemie is ongekend. Onze belangrijkste prioriteit is momenteel het beschermen van onze mensen en het ondersteunen in de strijd tegen het virus”, aldus Guillaume Faury, CEO van Airbus. “Onze klanten worden ook zwaar getroffen door de crisis. We passen onze productie actief aan hun nieuwe situatie aan.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button