fbpx
AirbusCoronavirusNaast het nieuws

EasyJet mag levering van 24 vliegtuigen uitstellen

EasyJet mag de levering van 24 vliegtuigen van Airbus uitstellen. Het gaat om tien toestellen die dit fiscale jaar (FJ) geleverd zouden worden, twaalf toestellen die in FJ 2021 geleverd zouden worden en twee vliegtuigen die op de planning stonden voor FJ 2022.

Lucht

Hiermee wil de maatschappij wat meer financiƫle lucht krijgen. Door het uitstel zal er in fiscaal jaar 2021 geen enkel vliegtuig worden ontvangen. Er blijft nog wel een optie voor vijf mogelijke leveringen in FJ 2022. Over de nieuwe leverdata is nog geen akkoord gesloten.

Lease

De komende 16 maanden heeft easyJet 24 operationele lease overeenkomsten die kunnen worden verlengd, wat verdere flexibiliteit zou moeten bieden om in te spelen op toekomstige vraag. “Onze sector staat voor ongekende uitdagingen die ongekende acties vereisen. Zoals we consequent hebben gezegd, blijven we volledig gefocust op het verbeteren van de liquiditeit op de korte termijn en het verminderen van de uitgaven in het hele bedrijf”, aldus Johan Lundgren, CEO van easyJet.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button