CoronaCorona gevolgen maatschappijenOverig nieuwsVliegvelden

In 1 maand minder passagiers via Europese luchthavens dan tijdens midden kredietcrisis

In de maand maart hebben Europese luchthavens meer reizigers verloren dan in heel 2009, toen de kredietcrisis vol in gang was. Dat blijkt uit cijfers van Airports Council International Europe (ACI).

Verkeer

Europese vliegvelden zagen in maart 106 miljoen minder passagiers, vergeleken met dezelfde maand in 2019. “In 2009 waren er 12 maanden voor nodig om 100 miljoen passagiers te verliezen”, zegt Olivier Jankovec, directeur van ACI Europe. Het passagiersverkeer is afgelopen maand met zestig procent afgenomen en met 21 procent in het eerste kwartaal van dit jaar.

Vrachtvluchten

“Nu er ook een einde komt aan de repatriëringsvluchten die Europeanen terugbrengen naar hun thuisland, blijven er nu ongeveer alleen nog vrachtvluchten en sanitaire en andere noodvluchten over”, zegt Jankovec. 93 Europese luchthavens hebben helemaal de deuren gesloten, tachtig procent blijft nog wel open. Ook verwacht de organisatie dat luchthavens aan het einde van het jaar zo’n 23 miljard euro omzetverlies hebben geleden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close