fbpx
CoronavirusNaast het nieuwsVliegvelden

In 1 maand minder passagiers via Europese luchthavens dan tijdens midden kredietcrisis

In de maand maart hebben Europese luchthavens meer reizigers verloren dan in heel 2009, toen de kredietcrisis vol in gang was. Dat blijkt uit cijfers van Airports Council International Europe (ACI).

Verkeer

Europese vliegvelden zagen in maart 106 miljoen minder passagiers, vergeleken met dezelfde maand in 2019. “In 2009 waren er 12 maanden voor nodig om 100 miljoen passagiers te verliezen”, zegt Olivier Jankovec, directeur van ACI Europe. Het passagiersverkeer is afgelopen maand met zestig procent afgenomen en met 21 procent in het eerste kwartaal van dit jaar.

Vrachtvluchten

“Nu er ook een einde komt aan de repatriëringsvluchten die Europeanen terugbrengen naar hun thuisland, blijven er nu ongeveer alleen nog vrachtvluchten en sanitaire en andere noodvluchten over”, zegt Jankovec. 93 Europese luchthavens hebben helemaal de deuren gesloten, tachtig procent blijft nog wel open. Ook verwacht de organisatie dat luchthavens aan het einde van het jaar zo’n 23 miljard euro omzetverlies hebben geleden.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button