AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieel

Norwegian zoekt miljarden aan financiering

Norwegian is van plan om tot omgerekend 3,9 miljard euro van haar schuld om te zetten in eigen vermogen en nieuwe aandelen uit te geven, om zichzelf te overeind te houden na de coronacrisis.

Overheid

De maatregel zou de maatschappij in staat stellen aanspraak te maken op overheidsgaranties van maximaal 3 miljard Noorse kronen (ongeveer 268 miljoen euro), welke afhankelijk zijn van de verhouding tussen schuld en eigen vermogen van het bedrijf. Eerder kreeg de maatschappij al een lening toegezegd van de Noorse regering van 300 miljoen Noorse kronen.

Lening

“De voorgestelde maatregelen zijn nodig om de volgende stappen van het Noorse overheidsprogramma veilig te stellen”, zegt Jacob Schram, CEO van Norwegian. Onlangs stuurde de maatschappij de helft van het personeel met tijdelijk ontslag om kosten te besparen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close