fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieel

Norwegian zoekt miljarden aan financiering

Norwegian is van plan om tot omgerekend 3,9 miljard euro van haar schuld om te zetten in eigen vermogen en nieuwe aandelen uit te geven, om zichzelf te overeind te houden na de coronacrisis.

Overheid

De maatregel zou de maatschappij in staat stellen aanspraak te maken op overheidsgaranties van maximaal 3 miljard Noorse kronen (ongeveer 268 miljoen euro), welke afhankelijk zijn van de verhouding tussen schuld en eigen vermogen van het bedrijf. Eerder kreeg de maatschappij al een lening toegezegd van de Noorse regering van 300 miljoen Noorse kronen.

Lening

“De voorgestelde maatregelen zijn nodig om de volgende stappen van het Noorse overheidsprogramma veilig te stellen”, zegt Jacob Schram, CEO van Norwegian. Onlangs stuurde de maatschappij de helft van het personeel met tijdelijk ontslag om kosten te besparen.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button