ColumnGoofNaast het nieuws

Bling bling | Column Goof

Een vriend van me komt langs, met zijn nieuwe vriendin. We maken – op gepaste afstand – kennis en ik maak een gebaar naar de vier tuinstoelen die daar altijd klaar staan om vliegtuigen te kijken. Voor de gelegenheid staan ze precies twee meter van elkaar.

Die stoelen bevallen haar meteen al niet. Want ik kan gedachten lezen, moet u weten. Vooral als iemand ergens 0,4 seconden te lang naar kijkt. Ze denkt: “Die tuinstoelen horen allemaal hetzelfde te zijn. Dat hoort zo.”

De vriendin vindt het allemaal maar matig interessant, die sportvliegtuigjes. Dat blijkt uit haar verveelde blik, haar elegante gaapjes-achter-de-hand, en natuurlijk het onophoudelijke gevinger van haar roodkoperen iPhone.

Zelfs de prachtig-klassieke Ercoupe die langs komt pruttelen kan haar niet boeien. Een stoere politie-helikopter die met veel misbaar dertig meter verderop landt krijgt precies vier seconden, dan gaat de blik weer naar de iPhone.

Dan opeens komt een Citation uit de wolken, en stuift de baan af om tot stilstand te komen bij de laatste afslag. Opeens zit ze rechtop. “Wat was dat?!”, vraagt ze me met wijd-open ogen. Eindelijk is er iets dat aansluit op háár wereld. Een Louis Vuitton-vliegtuig! Een Jaeger-Lecoultre-jet!

Om haar te plagen zeg ik: “Dat is een business-jet. Die is speciaal gemaakt voor vrouwen met een beauty-case.”

Goof Bakker

[email protected]

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close