BoeingCoronaFinancieelOverig nieuws

‘Boeing overweegt ontslag van duizenden medewerkers’

Boeing overweegt maatregelen waarbij tien procent van de medewerkers moet vertrekken, zo schrijft de Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.

Maatregelen

Het doel van de maatregelen is het personeelsbestand met tien procent te verkleinen. Daartoe zou Boeing een gedeelte van het personeel met vervroegd pensioen willen laten gaan. Anderen zouden een vertrekvergoeding aangeboden krijgen. Ook wordt gedacht aan gedwongen ontslagen van werknemers.

Grote gevolgen

Volgens ingewijden van de Wall Street Journal worden op dit moment nog meerdere scenario’s overwogen. Het schrappen van tien procent van het personeelsbestand zou grote gevolgen hebben. Boeing heeft op dit moment ongeveer 160.000 werknemers. De maatregelen zouden dan de schrapping van 16.000 banen tot gevolg hebben.

Stilleggen productie

Eerder deze week werd bekend dat Boeing de productie van de 787 Dreamliner in South Carolina heeft stilgelegd vanwege de uitbraak van het coronavirus. Daarbij is nog geen einddatum aangegeven. Personeel dat niet kan thuiswerken, krijgt twee weken betaald verlof. Daarna hebben deze medewerkers de optie om betaalde vrije dagen op te nemen of om een aanvraag in te dienen voor een werkloosheidsuitkering van de overheid in noodsituaties. Naast het stilleggen van de 787-productie blijven ook de fabrieken in Washington langer gesloten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close